Wil je een wijnproeverij boeken?

Ik maak graag een wijnproeverij op maat voor je, want er zijn mogelijkheden in overvloed. Samen gaan we lekkere wijnen proeven, ik vertel jullie meer over wat je proeft én je leert ook hoe te proeven. Door er bewust mee bezig te zijn, wordt wijn drinken nóg leuker en weet je een volgende keer in de slijterij, wijnspeciaalzaak of supermarkt welke wijn bij jouw smaakprofiel past.

DIGITALE WIJNPROEVERIJ

Handig hè, de techniek van tegenwoordig? Dat maakt het mogelijk om een wijnproeverij te geven waarbij ik jullie vanaf mijn eigen stoel begeleid. Jij zit dus lekker met jouw gezelschap thuis, op een bankje aan de maas met zonsondergang of ergens in het bos; als je maar een internetverbinding hebt kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De vijf wijnen die we gaan proeven krijg je in proefhoeveelheden toegestuurd met de nodige informatie, proefformulieren en aromakaart. De glazen en eventuele hapjes regel je zelf (ik geef graag advies indien gewenst uiteraard!). Je logt tijdens de avond in en samen gaan we heerlijke wijnen proeven, leer je hoe je moet proeven én vertel ik je meer over de wijnen in jullie glas. Mogelijk vanaf 1 persoon.

TIP voor de wijnliefhebbers in opleiding: proef de wijnen blind! Geef het van tevoren even door, dan ontvang je de info over de wijnen achteraf digitaal. Je kunt een onderwerp aangeven (land, druivensoort....) of laat je verrassen: ik geef je een hint en de rest gaat blind....

Investering: 15 p.p.

WIJN-SPIJS MASTERCLASS

Welke wijnen kies je nou uit bij het heerlijke diner wat je hebt bedacht? Dat weet je na deze masterclass! Deze masterclass is een toffe verdieping. Als gastronoom-sommelier neem ik je mee in het smaakprofiel: wat houdt dit in en hoe kun je dit gebruiken? Via de 'rijstproef' ga je ervaren wat verschillende basissmaken met wijn doen en leer je de basis van het combineren van wijn en spijs. Als je dit eenmaal weet, kun je ook smaakprofielen van bijvoorbeeld bier, thee of cocktails analyseren en combineren met de juiste gerechten. Tijdens een volgend diner kun jij fantastische combinaties gaan maken!

Investering: 49 p.p. incl. 4 wijnen en infomateriaal

LUXE PROEVERIJ MET BUBBELS ONLY!

Mousserende wijnen zijn mijn favoriet. Ze hebben iets feestelijks; ook een doordeweekse dinsdag wordt speciaal met een fles bubbels. Tijdens deze proeverij gaan we zes verschillende bubbels proeven. Je leert meer over de verschillende manieren van productie, de druivensoorten en ik ga je er van overtuigen dat bubbels altijd een goed idee zijn ;)

Investering: 55 p.p. zonder borreplank, 70 p.p. incl luxe borrelplank

SABREREN KUN JE LEREN!

Altijd al je eigen fles bubbels willen openen met een zwaard? Ik leer het je graag! Je kunt het combineren met een wijnproeverij, of los boeken als je voor een speciale gelegenheid zoals een bruiloft of opening een fles champagne wilt sabreren. Neem contact op voor de mogelijkheden!

GEWOON GEZELLIG PROEVERIJ

Tijdens deze proeverij gaan we zes wijnen proeven, inclusief een mousserende wijn. Je leert hoe te proeven en over productiemethoden van de wijnen. Niet alleen naar mij luisteren want ik hoor juist graag van jullie wat jullie zien, ruiken en proeven. Zo leer je het meest! Niet te theoretisch dus, wel gewoon gezellig. Ik neem de wijnen en proefglazen mee, jij zorgt voor een leuk gezelschap. Je hoeft dus niets af te wassen of op te ruimen.

Je kunt deze proeverij uitbreiden met een lekkere luxe borrelplank om tussendoor van te snoepen.

Investering: 25 p.p. zonder borrelplank, 35 p.p. met goed gevulde borrelplank

NB: een proeverij duurt ongeveer 2,5 uur. Alle prijzen zijn in euro's en op basis van minimaal 8 personen tenzij anders vermeldt. Groter of juist kleiner gezelschap? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.